Profesionistii – episodul 2

Am fost “hack-uit”. Nu eu, ci blogul meu. Si de fapt nu blogul meu, tot wordpress-ul. De ce zic asta? Simplu, pentru ca parola mea pentru wordpress era al naibii de greu de spart, avea fix 12 caractere – litere, cifre si semne speciale. Si nu, nu era abcdef123456. Era “un pic” mai complexa. Plus ca hackerul nu mi-a schimbat-o, doar a postat articole la greu, din alea cu viagra, femei, masini, etc. Si am dubii serioase ca un blog ca al meu ar fi fost tinta unui mega hacker. Deci faptasul a fost probabil un cracker amator, un script kiddie care s-a pus si a testat si el ce poate sparge usor, iar wordpress-ul a picat.

Si aici ajungem la titlul acestui post – Profesionistii – episodul 2 (pentru ca Profesionistii l-am scris mai demult). Cine credeti ca e “profesionistul” in toata treaba asta cu spartul wordpress-ului. Crackerul care l-a spart sigur nu e, v-am explicat deja ca e un script kiddie amator. “Profesionistul” e cel care se ocupa de securitatea site-ului wordpress.com, un tip care are probabil un salariul de cel putin 20 de ori mai mare ca al meu, dar care stapaneste securitatea IT la fel de bine cum stapanesc eu limba araba. Am un singur mesaj pentru stimabilul domn: esti un retardat cretin si incompetent, asa ca mars dracului la cules de portocale sau mai bine la curatat cartofi intr-un restaurant, poate iti tai degetul si scapa lumea de un oligofren idiot.

Din pacate domnul de la wordpress nu e singurul imbecil tampit, exemple se gasesc din belsug si activeaza in toate domeniile. De economisti v-am mai spus, ca doar despre asta am trancanit in principal, nu? Dar o mai repet: ba dobitocilor, de vreo 5 ani de zile aud ca sare euro de 6 lei, ca economia se prabuseste, ca ne ducem dracului. Euro e sub 4.4 lei si e foarte posibil sa mai scada. Au venit si cifrele oficiale din economie: cica am crescut cu aproape 2%. Aplauze pentru economisti va rog.

Apropo de cifre oficiale, urmatoarele domenii ar fi sociologia si statistica. Da, le-am luat impreuna pentru ca nu stiu unde sa incadrez urmatoarea aberatie. Ma uit pe wikipedia si vad ca populatia orasului Oradea a scazut de la aprox 223.000 (in 1992) la aprox 183.000 de locuitori (in 2011). O scadere impresionanta: 40.000 locuitori. Problema e ca eu umblam prin Oradea inca de prin 1988, iar din 1994 am locuit aici. Si ma gandesc ca o asemenea scadere as fi vazut-o pe strazi, dar nu numai. S-ar fi reflectat in pretul apartamentelor, ca doar nu s-au demolat o gramada de locuinte, ba chiar s-au construit, nu? Si cand se construiesc locuinte, dar populatia scade atat de dramatic ar trebui sa vezi blocuri intregi parasite si preturile ar trebui sa scada aproape ca-n Petrosani dupa mineriade. Iar realitatea e “un pic” diferita. Deci inca o bila alba pentru cei care contabilizeaza populatia oraselor, sunt niste profesionisti desavarsiti, am incredere deplina in ei, ca eu sunt adeptul “vorbei” “crede si nu cerceta”.

Meteorologii va plac? Mie imi plac la nebunie, mai ales cand zic ca “maine va fi o vreme frumoasa, fara precipitatii”. Iar a doua zi toarna cu galeata. Si aia care se ocupa cu prognoze pe termen lung sunt si mai simpatici. Cred ca stiti cu totii de incalzirea globala, nu? Eu stiu si cred si transmit felicitarile mele domnilor care au emis aceasta teorie. I-as intreba un singur lucru: daca se incalzeste asa de tare cum mama dracului de au fost temperaturi negative la noi la inceputului lunii aprilie?

Gata, e suficient, am de studiat niste chestii. Cum ar fi: unde sa-mi mut blogul. Google Blogger e o posibilitate. Ah, sa nu uit. Ma felicit ca mi-am facut backup. Stiti de ce: pentru ca n-a fost nevoie, v-am spus ca nenea care a spart wordpress-ul nu s-a atins de content-ul meu, s-a multumit sa spameze la greu cu posturi proprii. Dar legile lui Murphy (ala e profesionist pe bune, nu ca economistii nostri) spun ca daca n-as fi avut backup tot content-ul ar fi disparut. Ok, chiar e gata, mai trag un backup si-l pun in google drive, mi-l trimit pe mail si-l scriu pe un DVD.

Leave a comment